TALLERS-CURSOS DE CAP DE SETMANA A LA NATURA!!

Moviment respirat des del paisatge, el lloc i la natura

Reflexió del perquè d’aquesta proposta pel curs 2020-21

Primer de tot pel moment de trànsit del COVID19, no es poden donar classes regulars en els llocs a on feia anys què en donava i també comparant els resultats d’avançar en el que aprenc i ensenyo, he fet aquest planteig de cursos-tallers en format de cap de setmana.

Ara, en aquests moments i més que mai, és important aprendre eines per poder estar centrats, connectats i amb tot el nostre potencial creatiu i d’intuïció ben obert.

Com sabem, davant, per exemple, d’un “tsunami”o qualsevol desastre que ens arriba, els animals ho detecten i poden escapar abans no arribi. Veiem com es purguen menjant «males herbes», quan s’estan trobant malament, com trien un bon lloc per descansar …
I als humans? Que ens passa?

Doncs això, que estem fora de nosaltres mateixos i tos aquest sistema d’alerta i altres que tenim, queden totalment insensibles i desconnectats.

L’actual humanista i per mi filòsof Emilio Carrillo, diu que ara més que mai, ens hem de situar i mantenir en el centre (ull) de l’huracà” en aquest centre la temperatura és suau, la velocitat calmada i l’enrenou silenciat!!!

Per poder reflexionar i escollir el camí o l’acció més adequada i saludable. És un camí de consciència, un viatge creatiu.

Per això, per aprendre, accedir i fer “vivencial” aquesta alineació, centrament i connexió és pel que proposo aquests tallers. Un intensiu de cap de setmana en llocs preparats i bonics, amb una sala diàfana i terra de fusta, per poder fer part del treball i al mig de la natura, per l’altre experimentació del aprenentatge. La natura ens fa de mirall de forma transparent i ens facilita aquesta vivència. En la natura i a través d’ella ens és fàcil “no sentir-nos jutjats” imprescindible per endinsar-nos cap el nostre centre autèntic i vertader.

“Parar, sentir, escoltar, mirar i veure. Llegir la natura i els seus secrets amagats que se’ns revelen. Canvia la nostra mirada”.

Creativitat i Salut – Tècnica Alexander

Aquests cursos i tallers se celebraran un cop al mes. Estigueu atents

L’altre cosa important és el sentir-nos en plena confiança i suport per poder-nos desplegar. Un grup petit, també, per poder atendre a tothom i donar pautes més personalitzades.

Un ‘altre element que considero imprescindible és el joc. Treure-li dramatisme i pes a l’aprenentatge. Amb il·lusió, gaudir d’aquest!!! Els nens aprenen i inclús desenvolupen tots els seus reflexes corporals, a través de la intriga per l’entorn, d’investigar l’entorn, d’anar més enllà d’allò conegut…… i això no ho podem perdre o ho hem de recuperar. Per això, també és fonamental recordar “la xispilla” de com érem quan érem petits.

 

La confiança ens permet deixar anar els nusos, que fan de bloqueig o interferència en el fluir del nostre organisme, que és un TOT: cos, ment, esperit, energia, emoció. Connectats o interconnectats, amb l’entorn, amb els altres, amb l’espai, amb el cosmos. Formem part d’un TOT (organisme) que respira!! Que s’expandeix i recull, expandeix i recull…… un moviment ondulatori infinit.

Ara i més que mai tenim l’oportunitat d’endinsar-nos en aquest moviment natural. Descobrir què ho trava o impedeix i a través de la confiança i la il·lusió d’allò desconegut, deixar-ho anar. I amb creativitat transformar les “Pors” en “Amor”.

En tot procés creatiu hem de tolerar la incertesa, si no l’ofeguem, al voler-lo “atrapar” o “controlar”.

tècnica alexander a barcelona

La proposta d’aquest curs 2020-21 és un curs-taller (cap de setmana) per mes. Triant-lo en el calendari el més a prop possible de la lluna plena, per gaudir també del que això ens aporta, més energia i a favor del creixement.

Anirem anunciant les dates amb temps i també amb la intenció de proposar un curs-taller més llarg, per Setmana Santa a Menorca!! Que esperem que la situació ens permeti!!!

Benvinguts tots amb AMOR per re-trobar-nos!!!!

Aprenentatge:

L’aprenentatge està vertebrat i cohesionat per la Tècnica Alexander  (tècnica de reeducació postural des de la consciència). És atenció i intenció, meditació en moviment, i ens permet obrir-nos a la respiració natural, al “aquí i l’ara” (la “presència”) i “l’atenció plena”.

Aprenem a estar i  a moure’ns “descansant” entre la Terra i el Cel i així experimentem com tot és moviment i com la nostra percepció es transforma en dansa o moviment ballat. Alineant-nos en el Tot que som. Integrem cos, ment, emocions i esperit.

 

Aportació:

Taller: 150 eu. + l’estada (dormir +3 àpats + sala)

El menjar sempre amorosament cuinat, ecològic i de proximitat.

Coses a portar per fer el taller:

Roba còmoda, mitjons que no rellisquin, un mocador gran (“pareo”) per embolicar-vos o fer volar, sabates flexibles i lligades, sabates per caminar dins l’aigua (quan fa calor), i ampolla per portar aigua.

Una llibreta de pàgines blanques (serà el vostre diari), bolígraf, llapisses de colors, aquarel·les (o el que vulgueu) i si toqueu algun instrument musical i us ve de gust, porteu-lo també.

I una motxilla per portar tot aquest material.

Màxim 10 persones (per poder donar pautes més personalitzades) per ordre d’inscripció

Inscripcions:

Per wassap o per mail elenacastelar@gmail.com
Per qualsevol consulta o aclariment podeu telefonar a:
Elena 647 587 399

El proper taller-curs de cap de setmana: 5 i 6 de desembre de 2020
lloc: «Can Perramón» Ribes de Fresser

Translate »
Share This