TALLERS-CURSOS DE CAP DE SETMANA!!

Moviment respirat des del paisatge, el lloc i la natura
Creativitat i salud

Tècnica Alexander

Propostes 2021-22

Què aprenc i què ensenyo?

Des de la meva formació per ser professora de Tècnica Alexander (1993-07:  primer a Philadelphia i després, tres anys a l’escola ATCA d’Amsterdam) i amb el meu recorregut anterior (arts plàstiques, música i arts escèniques) principalment dirigint i actuant a Zotal Teatre.

El meu interès es va centrar en la creativitat i la salut (ZART) individual, col·lectiva i social, en com cuidar amorosament i aprofundir en el nostre estat i potencial de presència (aquí i ara), estat a on accedim a les nostres capacitats innates i són possibles i es manifesten les sincronies i la màgia de la vida.

Aquest taller pot ser per a tu. Les motivacions poden ser múltiples:

 • Patir un dolor general o més concret, d’esquena, zona cervical, lumbar, espatlles, dolor a les articulacions, genolls…
 • Patir de mal de cap. 
 • Per massa tensió: estrès, insomni, angoixa…
 • Perquè sents la teva respiració encongida, forçada, arrítmica, petita.
 • Per prevenció d’aquestes disfuncions o altres i poder aplicar allò après a qualsevol activitat o moviment: ioga, tai-txi, meditació, ball, tocar un instrument musical… o activitats més quotidianes.
 • Per curiositat, per creixement personal.
 • Per obrir la teva creativitat, el joc, les teves capacitats innates.
 • Per poder fer les coses amb menys esforç i patiment.

Augmentaràs la percepció sensorial, la flexibilitat, l’equilibri, l’obertura de la respiració natural, que suposa un massatge per a tots els òrgans i tot l’organisme. Enfortirem el sistema immunològic i la nostra salut. 

Per afavorir l’alineació en la verticalitat terra-cel, calmar la ment i estar més connectat (cos, ment, emocions, esperit) i més ”present”; gaudir de l’aquí i l’ara, formant part del Tot. 

S’obre la poètica i la màgia de la Vida. 

Si no ho coneixes, o has fet un taller o diversos… Si has fet una passa o diverses d’aquest camí… Allà on siguis, sempre és diferent. La consciència es va expandint i obrint com una espiral, sempre més i més. És infinita.

Farem treball teòric, pràctic i vivencial, per poder, en tornar a casa, tenir unes pautes-eina clares. 

Part de les 4 sessions (divendres tarda, dissabte matí i tarda i diumenge matí) les farem a dins de la casa, en una sala diàfana, preparada per acollir-nos i per poder iniciar el treball i experimentar l’obertura.

L’altra part serà a fora i en relació amb la natura, que ens fa de mirall de nosaltres mateixos, i ens és més fàcil experimentar les diferents propostes, gaudint del  plaer de la confiança i de no sentir-nos jutjats.

Al final del taller us enviaré els documents treballats per poder-ho recordar i mantenir en el dia a dia. I també tindreu la vostra “llibreta creativa”, on hi haureu plasmat les vostres impressions des del sentir viscut.

 • Classes individuals de Tècnica Alexander.
 • Classes regulars en grup (màxim 8 persones) una hora i mitja o dues hores a la setmana (a concretar amb el grup).
 • Tallers de cap de setmana (un al mes) a la natura o en un espai arquitectònic (una ermita, un claustre, un balneari…)   

Inscripcions

Us agrairia que la inscripció fos, màxim fins 4 dies abans del taller, i fer un ingrés del 50%.

Farem un grup de WhatsApp amb els participants per preparar el que haurem de portar i comunicar-nos fàcilment per anar fins el lloc.

I per a qualsevol consulta o aclariment, tant per correu: elenacastelar@gmail.com, com per telèfon i WhatsApp: 647 587 399.

Amb molta il·lusió, preparant els diferents tallers en llocs bonics amb natura plena de suggeriments o espais arquitectònics especials!!!

Una abraçada,

Elena 

Tallers i cursos 2020-21

Reflexió del perquè d’aquesta proposta pel curs 2020-21

Primer de tot pel moment de trànsit del COVID19, no es poden donar classes regulars en els llocs a on feia anys què en donava i també comparant els resultats d’avançar en el que aprenc i ensenyo, he fet aquest planteig de cursos-tallers en format de cap de setmana.

Ara, en aquests moments i més que mai, és important aprendre eines per poder estar centrats, connectats i amb tot el nostre potencial creatiu i d’intuïció ben obert.

Com sabem, davant, per exemple, d’un “tsunami”o qualsevol desastre que ens arriba, els animals ho detecten i poden escapar abans no arribi. Veiem com es purguen menjant «males herbes», quan s’estan trobant malament, com trien un bon lloc per descansar …
I als humans? Que ens passa?

Doncs això, que estem fora de nosaltres mateixos i tos aquest sistema d’alerta i altres que tenim, queden totalment insensibles i desconnectats.

L’actual humanista i per mi filòsof Emilio Carrillo, diu que ara més que mai, ens hem de situar i mantenir en el centre (ull) de l’huracà” en aquest centre la temperatura és suau, la velocitat calmada i l’enrenou silenciat!!!

Per poder reflexionar i escollir el camí o l’acció més adequada i saludable. És un camí de consciència, un viatge creatiu.

Per això, per aprendre, accedir i fer “vivencial” aquesta alineació, centrament i connexió és pel que proposo aquests tallers. Un intensiu de cap de setmana en llocs preparats i bonics, amb una sala diàfana i terra de fusta, per poder fer part del treball i al mig de la natura, per l’altre experimentació del aprenentatge. La natura ens fa de mirall de forma transparent i ens facilita aquesta vivència. En la natura i a través d’ella ens és fàcil “no sentir-nos jutjats” imprescindible per endinsar-nos cap el nostre centre autèntic i vertader.

“Parar, sentir, escoltar, mirar i veure. Llegir la natura i els seus secrets amagats que se’ns revelen. Canvia la nostra mirada”.

Creativitat i Salut – Tècnica Alexander

Aquests cursos i tallers se celebraran un cop al mes. Estigueu atents

L’altre cosa important és el sentir-nos en plena confiança i suport per poder-nos desplegar. Un grup petit, també, per poder atendre a tothom i donar pautes més personalitzades.

Un ‘altre element que considero imprescindible és el joc. Treure-li dramatisme i pes a l’aprenentatge. Amb il·lusió, gaudir d’aquest!!! Els nens aprenen i inclús desenvolupen tots els seus reflexes corporals, a través de la intriga per l’entorn, d’investigar l’entorn, d’anar més enllà d’allò conegut…… i això no ho podem perdre o ho hem de recuperar. Per això, també és fonamental recordar “la xispilla” de com érem quan érem petits.

 

La confiança ens permet deixar anar els nusos, que fan de bloqueig o interferència en el fluir del nostre organisme, que és un TOT: cos, ment, esperit, energia, emoció. Connectats o interconnectats, amb l’entorn, amb els altres, amb l’espai, amb el cosmos. Formem part d’un TOT (organisme) que respira!! Que s’expandeix i recull, expandeix i recull…… un moviment ondulatori infinit.

Ara i més que mai tenim l’oportunitat d’endinsar-nos en aquest moviment natural. Descobrir què ho trava o impedeix i a través de la confiança i la il·lusió d’allò desconegut, deixar-ho anar. I amb creativitat transformar les “Pors” en “Amor”.

En tot procés creatiu hem de tolerar la incertesa, si no l’ofeguem, al voler-lo “atrapar” o “controlar”.

tècnica alexander a barcelona

La proposta d’aquest curs 2020-21 és un curs-taller (cap de setmana) per mes. Triant-lo en el calendari el més a prop possible de la lluna plena, per gaudir també del que això ens aporta, més energia i a favor del creixement.

Anirem anunciant les dates amb temps i també amb la intenció de proposar un curs-taller més llarg, per Setmana Santa a Menorca!! Que esperem que la situació ens permeti!!!

Benvinguts tots amb AMOR per re-trobar-nos!!!!

Aprenentatge:

L’aprenentatge està vertebrat i cohesionat per la Tècnica Alexander  (tècnica de reeducació postural des de la consciència). És atenció i intenció, meditació en moviment, i ens permet obrir-nos a la respiració natural, al “aquí i l’ara” (la “presència”) i “l’atenció plena”.

Aprenem a estar i  a moure’ns “descansant” entre la Terra i el Cel i així experimentem com tot és moviment i com la nostra percepció es transforma en dansa o moviment ballat. Alineant-nos en el Tot que som. Integrem cos, ment, emocions i esperit.

 

Aportació:

 el preu depèn del lloc on es realitzi el curs.

Coses a portar per fer el taller:

Roba còmoda, mitjons que no rellisquin, un mocador gran (“pareo”) per embolicar-vos o fer volar, sabates flexibles i lligades, sabates per caminar dins l’aigua (quan fa calor), i ampolla per portar aigua.

Una llibreta de pàgines blanques (serà el vostre diari), bolígraf, llapisses de colors, aquarel·les (o el que vulgueu) i si toqueu algun instrument musical i us ve de gust, porteu-lo també.

I una motxilla per portar tot aquest material.

Màxim 10 persones (per poder donar pautes més personalitzades) per ordre d’inscripció

Inscripcions:

Per wassap o per mail elenacastelar@gmail.com
Per qualsevol consulta o aclariment podeu telefonar a:
Elena 647 587 399

El proper taller-curs de cap de setmana: 5 i 6 de desembre de 2020
lloc: «Can Perramón» Ribes de Fresser

Translate »
Share This