CURSOS PER A DOCENTS

Moviment conscient per a docents a partir de la Tècnica Alexander:

Elena Castelar Garriga, Llicenciada en Tècnica Alexander per l’ A.T.C.A. d’Amsterdam i forma part de The Society of Teachers of the Alexander Technique de Londres

del 4 al 8 de juliol de 2016

a la Fundació Martí l’Humà

EN AQUEST CURS:

Aprenem sobre el Moviment, la Respiració, la Creativitat i la Salut des de la Tècnica Alexander: Tècnica de reeducació postural a través de la consciència.

La nostra postura no és estàtica, és moviment, equilibri dinàmic, flexibilitat… Ens diu com respirem, com vivim, com ens relacionem.

La tècnica Alexander, ens dóna unes eines pràctiques per aplicar a tot alló que fem en el nostre dia a dia, sigui: caminar, a l’ordinador, estenen la roba, cuinant, fent esport, agafant un nen en braços, cantant, tocant un instrument musical o qualsevol altra activitat. Tot és moviment, tot pot ser moviment conscient.

Unes eines per permetre que el nostre cos, vagi alineant-se en la verticalitat i així gaudir del seu suport natural i del massatge que és la respiració. També així permetem que les nostres capacitats es despleguin i poteciin.

Com? Obrint el moviment i afinant la percepció i l’equilibri. Restablint la flexibilitat natural, la vitalitat del cos i la nostrapresencia

És un treball d’autoconeixement, d’obertura, capacitat de comunicació, d’improvisació i plaer.

P1070199

Quan desenvolupem la presència i ens permetem connectar amb la nostra creativitat, som flexibles per adaptar-nos a les diferents situacions. Es fa evident el diàleg fluid i el fet de donar respostes adequades, tant per nosaltres com pels altres o els nostres alumnes. El plaer de compartir l’aprenentatge.  Elena Castelar Garriga

OBJECTIUS DEL CURS

Aprendre i experimentar uns principis i unes eines pràctiques per :

 • Guarir i prevenir dolors i malestars.
 • Obrir i despertar les nostres capacitats innates i creatives.
 • Desenvolupar el plaer de poder estar més presents en tot moment.
 • Millora en la postura, el moviment, la respiració i l’equilibri.
 • Prendre consciència de les manifestacions que ens alerten de la manca d’equilibri dinàmic.
 • Reorganització del nostre cos com a un tot hol·lístic.
 • Restabliment de la flexibilitat natural del cos.
 • Afinar el nostre sisè sentit, el del moviment ( cinestèsia i propiacepció).
 • Aprendre a parar i reorganitzar el nostre cos, restablir el nostre centre, abans de reaccionar davant d’un estímul o començar una acció.
 • Aplicar de manera quotidiana la Tècnica Alexander (a casa, a l’escola, fent esport, parlant, cantant, tocant un instrument musical, actuant davant d’un públic…)
 • Obrir el potencial innat de la creativitat i la salut.
 • Aplicar la Tècnica Alexander a les patologies on la pèrdua d’equilibri i d’harmonia són factors determinants (dolors d’esquena i d’articulacions, alteracions respiratòries, fatiga general, estrès….)

TREBALL PRÀCTIC

En grup (màxim 8 persones per poder donar pautes personalitzades)

* Bases de la Tècnica Alexander : Atenció i intenció.

 • Experimentar la força de la gravetat i permetre la seva acció perquè el cos pugui obrir-se i   desplegar-se des del seu suport natural.
 • Treball a partir dels nostres patrons de creixement, des de l’horitzontal a terra fins arribar a la verticalitat.
 • Observació dels nostres hàbits corporals.
 • Jocs de sensibilització, relació i comunicació, per parelles, grups o tots junts.
 • Moviments orgànics procedents de pràctiques orientals.
 • Obertura de la mirada i de la percepció a través de moviments en relació a l’espai.
 • Experimentació del suport del grup.
 • Manipulació d’objectes bàsics de diferents formes i pesos (canyes de bambú, pedres de riu, etc.) per experimentar com, des de l’escolta, sorgeix un moviment molt més fluid, obert i connectat.
 • Improvisacions de moviment grupal per experimentar i vivenciar l’obertura i la connexió amb nosaltres mateixos, els altres, l’espai i la possible audiència, alhora.
 • Descobrir com es manifesta la nostra capacitat creativa quan permetem que s’expressi sense voler-la manipular o controlar
 • Observació i resolució de problemes concrets que vulguin proposar els participants.

 

Encara que ningú no s’atreviria a afirmar que el tractament amb la Tècnica Alexander, és una cura per a tots en tots els casos, no hi ha dubte que, sovint, té efectes profunds i beneficiosos, tant en el «mental» com en «somàtiques” esferes.
Nicolaas Tinbergen – Premi Nobel de Medicina i Fisiologia.

Formadora:

Elena Castelar Garriga, educadora de moviment, especialitzada en creativitat i salut.
Professora de Tècnica Alexander (ATCA Amsterdam i STAT Londres)
Llicenciada en interpretació (Institut del Teatre de Barcelona)
Graduada en arts aplicades (Escola d’Art de Vic)
Post Graduada en Desenvolupament Cultural Comunitari ( canvi social a través de l’art) (UAB)
El 2008 realitza un treball de recerca, sobre la relació entre “Creativitat i Salut” amb l’ajut de la EADC (Entitat Autònoma de Difusió Cultural) de la Generalitat de Catalunya.

Si vols rebre informació sobre xerrades, cursos, tallers, estades, etc, només cal que ens deixis el teu nom i el teu correu electrònic

La meva estimada marquesa menorquina, ha desplegat una fulla.

La meva estimada marquesa menorquina, ha desplegat una fulla.

NOTÍCIES La meva estimada marquesa menorquina ha desplegat una fulla. Elena Castelar Garriga, Llicenciada en Tècnica Alexander per l’ A.T.C.A. d’Amsterdam i forma part de The Society of Teachers of the Alexander Technique de Londres 4 Juliol 2016 4 fotos preses una...

Curs a Breda sobre Creativitat i Moviment – Mindfulness

Curs a Breda sobre Creativitat i Moviment – Mindfulness

Creativitat i Moviment - Mindfulness EN AQUEST CURS: Aprenem sobre el Moviment, la Respiració, la Creativitat i la Salut des de la Tècnica Alexander: Tècnica de reeducació postural a través de la consciència.   La nostra postura no és estàtica, és moviment,...

Xerrada Informativa sobre Tècnica Alexander a Barcelona

Xerrada Informativa sobre Tècnica Alexander a Barcelona

XERRADES / TÈCNICA ALEXANDER Xerrada Informativa sobre Tècnica Alexander a Barcelona Elena Castelar Garriga, Llicenciada en Tècnica Alexander per l’ A.T.C.A. d’Amsterdam i forma part de The Society of Teachers of the Alexander Technique de Londres   Dia 1 de...

Translate »
Share This